آغازِ پایانِ تحریم‌ها | پیام مهم سفر ناگهانی مقام ارشد کره‌جنوبی به وین | چراغ‌های سبز بیش از چراغ‌ه

بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما

آغازِ پایانِ تحریم‌ها | پیام مهم سفر ناگهانی مقام ارشد کره‌جنوبی به وین | چراغ‌های سبز بیش از چراغ‌ه

بازدید: 244

همشهری‌آنلاین دلایل و انگیزه های حضور یک مقام ارشد کره جنوبی در مذاکرات وین را در گفت‌وگویی با رئیس سابق کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس بررسی کرده است.

 همشهری‌آنلاین - اصغر صوفی: در میانه خبرهای مرتبط با مذاکرات هسته ای وین، امروز خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی از عزیمت «چوی جونگ کان»، معاون وزیر خارجه کره جنوبی به وین به منظور دیدار و رایزنی با اعضای برجام و ایالات متحده خبر داد.

حضور کره جنوبی به عنوان یک کشور غیربرجامی در مذاکرات وین و به عنوان کشوری که میلیاردها دلار پول نفتی ایران را بواسطه تحریم‌های آمریکا بلوکه کرده است، سوالات متعددی را مطرح کرده است. برای پاسخ به این سوالات، سراغ «حشمت الله فلاحت‌پیشه» رئیس سابق کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی و نماینده ادوار مجلس رفتیم. متن پیش رو، حاصل گفت‌وگوی همشهری‌آنلاین با این تحلیل‌گر سیاسی است:

 

 

 

تحلیل و ارزیابی شما از حضور نماینده کره جنوبی در مذاکرات وین چیست؟ این کشور از چه جایگاهی و با چه عنوانی در وین حضور یافته است؟

 

 

حضور ایشان در وین قطعا به این معنی نیست که عضو جدیدی به برجام اضافه شده است؛ بنابراین ساختار برجام به هم نخورده است. حضور معاون وزیرخارجه کره جنوبی در وین احتمالا مربوط به کمیته و کارگروه تحریم است که به منظور بررسی تعلیق و رفع تحریم های ایران شکل گرفته است. این اتفاق حتما مربوط به منابع مسدود شده ایران در کره جنوبی است. چرا که این کشور بدون اجازه آمریکا امکان آزادسازی این منابع را ندارد. از این‌رو، حضور نماینده کره جنوبی در وین حتما با نظر مثبت ایران صورت گرفته است و بدون نظر مساعد ایران هیچ طرف دیگری نمی تواند وارد مذاکرات شود. چنانکه شاهد بودیم، کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس بارها خواهان حضور در مذاکرات و اعمال نظرات خود شده بودند که در نتیجه مخالفت جدی ایران، این اتفاق صورت نگرفت.

فکر می کنید که حضور مقام کره جنوبی در وین، می تواند نشانه پیشرفت عملی در مذاکرات باشد؟

فرض من این است که حضور نماینده کره در مذاکرات به منظور بررسی آزادسازی منابع ایران از این کشور صورت گرفته است؛ این می تواند یک گام رو به جلو در مذاکرات تلقی شود.

پیش از آغاز مذاکرات، آقای امیرعبداللهیان پیش شرطی را مطرح کرده بودند که بر اساس آن آمریکا برای اثبات حسن نیت خود، ۱۰ میلیارد دلار از دارایی های ایران را آزاد کند. به نظر شما تلاش برای آزادسازی پول های ایران در راستای این خواسته ایران صورت می گیرد؟

در این باره اصولا مسئولان مرتبط با مذاکرات باید توضیح دهند؛ اما واقعیت این است که کره جنوبی هم از مسدود شدن دارایی های ایران راضی نیست. چرا که از این مسئله متضرر شده است و مناسبات سنتی و اقتصادی و تجاری کره جنوبی با ایران را با مشکلات جدی مواجه کرده است. شرکت‌های کره‌ای در ایران دچار مشکل شده اند. بنابراین، به نظر من، کره‌ای‌ها شتاب و اصرار بیشتری برای پایان دادن به این مسئله دارند. اما این سوال که آزادسازی پول های بلوکه شده در راستای پیش شرط ایران است یا نه، مربوط به پیش از آغاز مذاکرات بود. اما در شرایط فعلی، می توان آن را به عنوان بخشی از روند اجرایی مذاکرات در نظر گرفت.

ه نظر شما، قبل از دستیابی به یک توافق در وین، آیا این امکان وجود دارد که دارایی های ایران در کره جنوبی و سایر کشورها آزاد شود؟ آیا آمریکا این مجوز را برای این کشورها صادر خواهد کرد؟

اگر در رژیم‌های دیپلماتیکی مانند برجام، روند مذاکرات به گونه‌ای باشد که بتوان گفت شیب مثبت به خود گرفته است، در این صورت شاهد تعدیل تحریم‌ها خواهیم بود. کما اینکه دولت بایدن زمانی که روی کار آمد تلاش کرد که نظام تحریمی «ریچارد نفیو» را احیا کند. به این معنی که بخشی از فشار حداکثری دوره ترامپ را تعدیل کند. هرچند این روند با تاخیر در مذاکرات مواجه شد. تا اینکه طرفین به میز گفت‌وگوها بازگشتند و به متن مشترکی دست یافتند. بر این اساس، سفر معاون وزیرخارجه کره جنوبی به وین را باید نشانه ای مثبت از روند گفت‌وگوها در نظر گرفت.

پذیرش نماینده کره در مذاکرات از سوی اعضای برجام، آیا می تواند به معنای شفاف شدن افق مذاکرات و اطمینان طرفین از دستیابی به توافق باشد؟

ارزیابی من از این اتفاق این است که شیب مذاکرات مثبت است؛ در این شرایط طرفین به این نتیجه می رسند که امکان توافق بیش از عدم توافق است. در اینگونه شرایط چراغ های سبز بیش از چراغ های قرمز است و بنابراین شاهد رفتارهای عملی مثبت خواهیم بود.

به نظر شما حضور مقام کره ای در وین با چراغ سبز آمریکا یا به خواسته آمریکا صورت گرفته است؟

من معتقد هستم که تداوم تحریم‌ها، بیش و پیش از آمریکا، به عنوان یک مشکل برای کره جنوبی است؛ بر این اساس، این کشور هم تلاش می کند که این مشکل خود را حل و فصل کند. به نظرم میل و رغبت اصلی برای آزادسازی منابع ایران، عمدتا در وهله اول در سئول شکل گرفته است. چرا که کره نمی خواهد قربانی اختلافات ایران و آمریکا شود و اینکه بازار سنتی و انرژی خود در رابطه با ایران را از دست ندهد. از سوی دیگر، می توان به تمایل کره برای ایفای نقش مثبت در مذاکرات اشاره کرد که برخلاف رژیم صهیونیستی که برای اخلال در روند مذاکرات تلاش می کند، برای توافق نهایی و عادی سازی روابط رغبت نشان می دهد.

پس می توان نتیجه گرفت که کره جنوبی برای دریافت مجوز از آمریکا برای آزادسازی منابع ایران، نماینده خود را به وین اعزام کرده است؟

من به عنوان کسی که با مقامات کشورهایی مانند کره و ژاپن مذاکره کرده‌ام، با اطمینان می گویم که این کشورها بدون اشاره آمریکا هیچ‌گونه رفتاری صورت نمی‌دهند. آنها خود نیز نگران این مسئله هستند که چرا باید روابط تجاری و اقتصادی‌شان باید قربانی اختلاف آمریکا با ایران شود. بنابراین من معتقدم که حضورشان در وین بدون شناخت از آمریکا نیست و حتما این حضور با نظر مثبت ایران هم صورت گرفته است. به طور کلی باید این رویداد را نشانه روند مثبت مذاکرات تلقی کرد. برخلاف کسانی مانند پمپئو و ترامپ که از تحریم ها و فشار حداکثری حمایت می کردند، واقعیت این است که بسیاری از کشورها از ساز و کار تحریمی علیه ایران راضی نیستند. بلکه برای پایان تحریم‌های ایران لحظه شماری می کنند.

می توان گفت که کره جنوبی برای دریافت تضمین از آمریکا به منظور معافیت از مجازات تحریمی در صورت آزادسازی پول های ایران تلاش می کند؟

من با توجه به روند مذاکرات، می گویم که پیش درآمد پایان تحریم های ایران آغاز شده است. به عبارتی دیگر، می توان گفت که سیر مثبت در مذاکرات حاکم شده است. از این منظر، برخی کشورها فعالانه تلاش می کنند که فراتر از چارچوب زمانی مذاکرات، به استقبال توسعه روابط با ایران پیش رفته و مناسبات اقتصادی تخریب شده خود با ایران را ترمیم کنند.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 15 دی 1400 ساعت: 15:19 منتشر شده است
نظرات()

لوازم خانگی باید گران شود

بازدید: 206

با اینکه اکنون بازار لوازم خانگی داخلی انحصاری شده و مردم چاره ای جز خرید برندهای داخلی ندارند، تولیدکنندگان هنوز توقع دارند دولت به آنها اجازه افزایش قیمت دهد.

به گزارش تحریریه، مدتی قبل بود که وزارت صمت به بهانه حمایت از تولید داخل، واردات کلیه برندهای لوازم خانگی را ممنوع اعلام کرد. پس از اعلام این ممنوعیت موجی از گرانی در بازار لوازم خانگی داخلی به راه افتاد و تولیدکنندگانی که تا دیروز مدعی بودند می توانند کالایی با کیفیت جهانی و قیمتی رقابتی را به بازار عرضه کنند و در صورت ممنوعیت واردات براحتی می توانند بجز نیاز داخلی، صاردات گسترده را نیز داشته باشند، شروع به بالا بردن قیمت ها کردند.

این حرکت تولیدکنندگان حتی واکنش مقام معظم رهبری را نیز در پی داشت. ایشان در دیدار نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی در اواخر آبانماه امسال فرمودند: وقتی جلوی واردات گرفته می‌شود، بنگاه داخلی نیز وظایفی دارد و نباید با استفاده از این موقعیت، قیمتها را افزایش، و یا کیفیت محصول را کاهش دهد.

اما متاسفانه ظاهرا تولیدکنندگان از فرصت بازار انحصاری سوء استفاده کرده و تلاش دارند قیمت ها را همچنان افزایش دهند. در همین زمینه دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران از افزایش ۳۹ درصدی قیمت نهاده‌های تولید از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و از وزارت صمت خواست که به قیمت گذاری دستوری برای کالای نهایی پایان دهد و به جای آن بر تامین و نظارت بر نهاده‌های تولید متمرکز شود. 

عباس هاشمی اظهار کرد: انجمن صنایع لوازم خانگی طی نامه‌ای به وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) لیست افزایش قیمت نهاده‌های تولید از ابتدای امسال تاکنون را اعلام کرده که میانگین آنها ۳۹ درصد بوده است و در این نامه از وزارت صمت پرسیده‌ شده که آیا کماکان می خواهد به سیاست‌های سرکوب قیمتی و قیمت‌گذاری دستوری ادامه دهد؟

وی با اشاره به لزوم تمرکز بر تامین و نظارت بر نهاده‌های تولید گفت: امسال قیمت انرژی، دستمزد، آب، مواد اولیه پتروشیمی و فولاد و کرایه حمل و نقل افزایش داشته که در این نامه ضریب تاثیر هرکدام بر قیمت کالای نهایی نیز ذکر شده است.

نکته جالب در اینجا توقعات بسیار زیاد تولیدکنندگان لوازم خانگی با وجود حمایت های عجیب و بی حد دولت است.

۱. ممنوعیت واردات و انحصاری کردن بازار برای تولیدکنندگان داخلی

۲. هزینه دستمزد، آب، کرایه حمل و نقل پایین تر، نسبت به دیگر کشورهای تولیدکننده لوازم خانگی

۳. قیمت بسیار پایین انرژی در ایران نسبت به دیگر کشورهای تولید کننده لوازم خانگی

با وجود موارد بالا سوال بسیار مهم این است که چرا هنوز تولیدکنندگان نمی توانند محصولی با قیمت و کیفیت مناسب ارائه دهند؟ به طوری که به گفته عباس هاشمی، برخی تولیدکنندگان خودشان قیمت‌ها را بالا بردند، چرا که نمی‌توانند واحدها را تعطیل کنند.

لازم بذکر است که قیمت گذاری دستوری قطعا کاری بیهوده و به زیان اقتصاد است و حذف آن برای اقتصاد مفید؛ بشرط آنکه بازار برای رقابت کاملا آزاد باشد؛ نه اینکه دولت با دخالتهای بی‌جا انحصار بازار را به دست عده ای خاص بسپارد؛ که در این صورت حذف قیمت گذاری دستوری موجب می شود قیمت‌ها به زیان مصرف کننده بشدت بالا رود.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 15 دی 1400 ساعت: 15:17 منتشر شده است
نظرات()

ورود کاربران

نام کاربری
رمز عبور

» رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری

تبلیغات

متن

چت باکس


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

پشتيباني آنلاين

پشتيباني آنلاين

آمار

آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب کل مطالب : 27
کل نظرات کل نظرات : 0
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا تعداد اعضا : 0

آمار بازدیدآمار بازدید
بازدید امروز بازدید امروز : 18
بازدید دیروز بازدید دیروز : 8
ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 2
ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 1
آي پي امروز آي پي امروز : 6
آي پي ديروز آي پي ديروز : 3
بازدید هفته بازدید هفته : 521
بازدید ماه بازدید ماه : 152
بازدید سال بازدید سال : 6707
بازدید کلی بازدید کلی : 8197

اطلاعات شما اطلاعات شما
آی پی آی پی : 3.142.142.113
مرورگر مرورگر :
سیستم عامل سیستم عامل :
تاریخ امروز امروز :

درباره ما

به وبلاگ من خوش آمدید

تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان رسم و آدرس rasm.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






خبرنامه

براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود